Articles

Golden eagle: egenskaber, adfærd og habitat

denne rovfugl er en af de mest kendte og distribuerede på planeten, da den beboer næsten alle kontinenter. Den gyldne ørn a er berømt for at være et symbol, som det fremgår af brugen af sit billede i flag fra lande som f.eks. I denne artikel vil vi give dig oplysninger om karakteristika, adfærd og habitat for et virkelig fantastisk dyr.

egenskaber ved den gyldne ørn

som med andre rovfugle er hunner af den gyldne ørn større end hanner og kan måle op til 2,3 meter vingespænde (dvs.med vinger spredt) og veje omkring syv kilo.

hos begge køn er fjerdragten mørkebrun med gyldne markeringer på hoved og hals og hvid på skuldre og hale. Benene har også fjer undtagen andre ørne, og det er derfor, det er inkluderet i gruppen af ‘kørebaner’.

symbolik for den gyldne ørn

siden oldtiden har denne fugl været relateret til mod og styrke på grund af dens hastighed under flyvning og utilgængeligheden af dens rede. I både græske og Romerske mytologier blev den gyldne ørn symbolet på Jupiter, dvs.de vigtigste guder.

det blev også brugt som et emblem for det romerske imperium og som et religiøst og militært symbol. Da en legion gik ud, marcherede en soldat ved navn akvilifero med et banner indeholdende en tegning af fuglen.

det blev senere brugt i Bysantium, hvor det blev portrætteret som en bicephalic: det ene hoved repræsenterede det faldne imperium og det andet det nye. Charlemagne brugte dette symbol, ligesom Habsurgerne i middelalderen og mange adelige familier for deres skjolde.

historien om ørnen som et symbol fulgt med Napoleon i hans første franske imperium, var til stede ved uafhængigheden af USA, blev valgt til flag i Rusland og Albanien, blev valgt til at repræsentere Apostlen Johannes, og selv våbenskjold Tyskland i opposition til den kejserlige ørn af fascismen.

Golden eagle Habitat

denne fugls rækkevidde dækker Nordamerika, Europa, Asien og Nordafrika og har stillesiddende befolkninger i Storbritannien, Skotland, Norge, Italien, Japan og Alperne. I Centralasien og Mellemøsten bruges kongeørnen til falkejagt og antilopejagt.

i dag kan vi finde seks underarter efter deres placering:

  • Homeyeri (Den Iberiske Halvø og Nordafrika)
  • Chrysaetos (Europa og Rusland)
  • Daphanea (Centralasien)
  • Japonica (Korea og Japan)
  • Kamtschatica (Sibirien)
  • Canadensis (Nordamerika))

opførsel af den gyldne ørn

et af højdepunkterne i denne fugl er, at den kan tilpasse sig ethvert økosystem, for hvis det er nødvendigt at blive fodret med Ådsel.

på denne måde har den været i stand til at opretholde en stabil befolkning i modsætning til den kejserlige ørn (dens nærmeste slægtning), der afhænger af kaninjagt for at overleve. Den gyldne ørn er ikke en truet art, skønt den i Irland blev erklæret uddød.

med hensyn til sin mad jager den fra luften og drager fordel af sine stærke kløede ben, dets krogede næb og dets kraftfulde udsigt, som gør det muligt at lokalisere sit bytte flere meter væk. Det fanger dyr i forskellige størrelser og former, herunder kaniner, ræve, mus, harer, slanger, landfugle osv.

reproduktionen af den gyldne ørn er også noget værd at fremhæve: de danner det samme par hele deres liv og bygger deres rede hvert år med tykke grene under og tyndere over. I tørre områder kan de Rede mellem stejle klipper og klipper.

også hver sæson tilføjer de nye gulve til reden, og reden kan måle op til halvanden meter. Parringssæsonen finder sted mellem januar og marts, hvorefter kvinden lægger op til to æg, der inkuberes i 45 dage. Kyllingerne er dækket af en hvid fjerdragt og foretager deres første flyvning næsten to måneder gamle.

i tilfælde af at begge æg klækkes, vil forældrene prioritere den stærkeste og sundeste kylling. Den anden vil dø for mangel på mad eller endda når den udvises fra reden, for på denne grusomme måde sikrer de, at kun de stærkeste overlever.